Torr hud? Tvåla & Tvaga säger, -Byt till bra tvål!

Vi kan nästan lova att det är så enkelt. Det vi kallar dålig tvål, ofta den konventionella mest tillgängliga, är i de allra flesta fall uttorkade och består av ämnen som ihop verkligen inte ens borde kallas tvål. Huden täcks av sitt eget fett, sebum och utgör med hudens biom och sålänge det får lämnas relativt ostört skyddar huden oss mot angrepp av virus och baktetier.

Starka fettlösande ämnen som dåliga tvålar, både fasta och flytande består av tvättar bort för mycket av huden sebum och lämnar dessutom inget nytt. Kvar blir en torr, kliande känslig hud som behöver smörjas in, men ofta är skadan redan skedd och det spelar ingen större roll hur mycket du smörjer. Huden hamnar i en dålig spiral och får inte återhämta sig efter som att den utsätts så frekvent för den dåliga tvålen.

Med dålig tvål menar vi tvål som inte är skapad på förtvålade oljor utan bara består av starkt fettlösande ämnen toppade med andra syntetiska starka kemikalier. Den här sortens tvål kommer i alla former och kallas ibland, duschkräm, duscholja eller schampo.

Så vårt tips är att om du känner att din hud är i obalans, byt tvål! Här rekommenderar vi våra mest milt rengörande tvålar att gå över till. Njut av rent, återfuktande lödder!

Läs mer om tvålens kemi och om vad dålig tvål är enligt oss här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *