Tvålmakeri

Gör tvål

Tvålmakeriet i Slakthusområdet

Tvåla&Tvagas fabrik ligger i Slakthusområdet, Gamlestaden i Göteborg. Där tillverkas en helt unik exklusiv tvålserie med hantverket och hög kvalitet i fokus. Som mest tillverkas 44 tvålar åt gången för att säkra kvalité och hänsyn till tvålmakarens vilja att vara med vid skapandet av varje tvål. Endast ekologiska råvaror används och varje råvara är noggrant uträknad för att fylla en viss funktion i var tvål. Tvålarna som skapas är riktigt återfuktande och passar alla oavsett hudtyp. Med tanken att en tvål ska ge en upplevelse mer än att bara göra rent är löddret i kombination med doft lika viktigt som tillverkningen och innehållet. Använd riktig tvål och tro på löddrets kraft att göra dig lite lyckligare!

I showroomet kan du köpa våra egentillverkade tvålar.

Tvålmakeriets Showroom i Slakthuset är öppet:

Premiäröppning 6/4 11-15

Invigningsdag 27/4 11-17

Tvålmakaren om sitt hantverk

Krämigt oemotståndligt sheasmör, mörkgrön kallpressad avokadoolja, guldgul rapsolja, droppar av vibrant eterisk grönmynta,
– Visst blir man sugen?
Jag tror nämligen det är så enkelt att om råvaran i sig är oemotståndlig kommer slutprodukten bli likadan. Därför väljer jag oljor efter kvalité, förmågor och även på ren känsla. I tvålerian används bara eko-certifierade oljor och fetter, en viktigt och självklar aspekt. Mitt intresse för vegetabiliska oljor är stort och det är ett sant rent nöje att komponera ett recept efter lite fundering på fettsyror och molekyler för att sedan tillverka….  läs mer här.