Om Tvåla&Tvaga

Butiken och fabriken i Haga Göteborg drivs av mig, Anna sedan 2012. Jag vill förmedla min kärlek till tvål och doft genom att erbjuda landets mest välsorterade sortiment av tvål, alla med de naturliga råvarorna och hantverkskvalitén som gemensam nämnare. 

Min väg till att driva tvålbutik och tvålfabrik var inte självklar från början. Jag ramlade mer in i en chans att köpa en butik jag själv jobbade i som jag tog. I den butiken fanns det tvål och en del hudprodukter. Jag drogs till och fascinerades av tvålen, dess lödder och känsla. Jag hittade ett för mig outforskat ämne och kunde inte få nog, – Vilken skillnad på tvål och tvål! – Och vilken historia! – Och vilket hantverk som ligger bakom riktig tvål. Efter ett tag som butiksägare gick jag en helgkurs i tvåltillverkning och bestämde mig i samma veva för att satsa helt på tvål. Fram tills den här punkten hade jag mest njutit av faktumet att vara butiksägare. Polletten föll ner efter tvålkursen och jag bestämde mig för att driva en välsorterad tvålbutik med naturlig inriktning. Jag ville kunna titulera mig tvålmakare och ha en egen produktion. Nu några år senare står jag här med en tvålbutik i Göteborg, en i Stockholm och en egentvålfabrik. Jag har lyckats omgiva mig med kollegor som andas samma löddriga passion och tillsammans driver vi Tvåla & Tvaga framåt med mål att få hela världen att tvätta sig med rent lödder.

Min kärlek och glädje till mitt arbete är otroligt stor och jag vill förmedla den känslan vidare genom löddret till dig.

Vi ses!
/Anna Stenegärd ägare och tvålmakare på Tvåla&Tvaga