Om Tvåla & Tvagas tvålar

Tvåla och Tvagas tvålar

Fantastisk

Min första doft, för mig otroligt självklar. Jag älskar när grönmyntans sötsyrliga friskhet balanseras upp av vass eukalyptus. Jag har skapat en tvål som piggar upp och ger mersmak, otroligt härlig till dagens första dusch. Den är utsökt att använda i håret och ger där luft och fungerar bra för känslig hårbotten. Jag valde i Fantastisk att överfetta mitt originalrecept med mörkgrön kallpressad avokadoolja, den är lite utav hemligheten till att tvålen är så bra! Pigg och riktigt återfuktande! 

Underbar

Jag är förtjust i doften av söt sockrig mandel, som drar åt mandellikör och marsipan. Det har jag försökt att likna här. Doften är mjuk och rund lika kärleksfullt givande som den generösa mängd sötmandelolja som är tillsatt. Vad är underbart om inte en riktigt fet krämig tvål? Löddra överallt, Underbar rengör mycket milt. 

Härlig

Jag är fascinerad över kardemumma som doft. Ena stunden upplevs den mentolig och skarp, den andra känns den varm och vintermysig. I den här tvålen tycker jag att kardemumman verkligen kommer till sin pass, energifull och värmande. Härlig är en skrubbtvål och det är malen kardemumma som gör jobbet. Jag har medvetet gjort den rejält rivig för att låta ny frisk hud se dagens ljus. Nyskrubbad hud behöver extra omsorg och jag valde sötmandelolja som extra besmörjning.  

Fabulös

Eterisk vetiver gör mig riktigt lycklig. Jag tycker att doften är så vacker samtidigt svårtydd och komplex så när jag bestämde mig för att göra Fabulös med vetiver hade jag två års labbande innan jag blev nöjd. Att balansera vetiver är en konst och jag har gjort det med kraftig atlas cederolja och lite amyrisbark olja. Resultatet är en tvål med torr träig ton som i duschens värme blommar ut och vetivergräsets kådiga lite tyngre ton anas. Fabulös har jag överfettat med exklusiv nyponrosfröolja vilket gör den riktigt riktigt fet och närande. Löddret är tätt och kompakt, tackvare kaolinleran, vilket jag tycker lämpar sig för rakning.

Magnifik

Jag längtade efter en friskt doftande tvål i min serie, så där naggande god att man bara inte kan motstå den. Efter en stunds funderande så landade jag i att den mest friska och givna av alla dofter måste vara koriander och lime. Korianderfröets eteriska olja är söt, grön och riktigt läcker, när den möter limens vibrerande fräschör uppstår magi. Den välbalanserade doften får det att vattnas i munnen och huden gör lyckovolter av all energi de eteriska oljorna kommer med. Magnifik är tillverkad på mitt originalrecept, fullproppat med välgörande premiumoljor dessutom är tvålen överfettad med sheasmör. Tvålen är helt magnifik att använda till håret och ger mjukhet till torrt hår och hårbotten. En riktig favorit!

Haga

Min hyllning till den kära stadsdel där min resa med Tvåla&Tvaga startade 2011. När jag skapade Hagatvålen blommade syrenerna mittemot butiken och det var ett självklart val i mitt skapande. För att väga upp syrenens tyngd och spegla en annan frisk och spännande sida av Haga tog jag med citrongräs som med sin bittert citrussyrliga ton gör doften i min värld komplett. Tvålen är tillverkad på olivolja, kokosolja och kakaosmör ett recept jag utvecklat för att ge maximalt med återfuktning och rejält lödder.  En tvål som jag verkligen tycker för tanken till försommar!

Prima Oliv

Så enkelt, så bra. En tvål tillverkad på endast olivolja måste ändå vara det mest klassiska i vår tvålvärld? Jag kunde inte motstå att skapa min variant! Min Prima oliv är tillverkad på först klassig ekologisk kallpressad olivolja och dessutom överfettar jag den rejält med samma olja. Resultatet blir en riktigt fet tvål, och tvål på olivloja blir alltid mild och skön. Tvålen är tänkt att passa till hela kroppen och även till de allra allra känsligaste. I Prima Oliv har jag inte tillsatt någon doft men ändå häpnas jag över hur gott den doftar! Doften av oparfymerad tvål kan vara det allra ljuvligaste. Njut!

Prima Oliv med shea

Jag ville tänja gränserna för hur fet en tvål egentligen kan vara och skapade Prima Oliv med shea. Den är till för alla som inte tål något och för alla som helt enkelt gillar en riktigt fet tvål. Utöver underbar olivolja har jag i kallpressat sheasmör som med sitt otroligt näringsrika innehåll besmörjer din hud och tvättar den delikat. Använd tvålen till hela kroppen och njut av den rena oparfymerade doften, som enligt mig ibland är det bästa.

Drömsk

Jag jobbade med starten till Drömsk i 1,5 år, den hette då Ljuvlig. Jag blev uppriktigt inte nöjd och labbade med balansen mellan lavendel och patchouli men nådde aldrig det som jag bestämt var just ljuvligt. Det jag visste säkert var att överfettningen skulle vara macadamianötsolja som ger ett oemotståndligt sammetslent lödder. Så en natt drömmer jag att jag tillverkar tvål, och jag ser mig själv blanda lavendel med patchouli som så många gånger förr. Så händer det magiska, jag stäcker mig efter ytterligare en flaska eterisk olja och på den står det ylang ylang. Genialiskt! Jag vaknar och antecknar mängden för att sedan väl på jobbet i verkligheten testa blandningen och ja, där sitter den perfekt. Det runda tunga söta i ylang ylangen binder det rökiga och örtiga på ett enligt mig vackert vis. Såklart ändrades namnet i samma sekund till Drömsk.

Löddra och njut! /Anna, tvålmakare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *