Tvål i håret

schampotvålar

Hur gör man?

Det finns olika uppfattningar om vilket utförningssätt som är det lättaste att använda när ska tvätta håret med en schampotvål. Viktigaste är att blöta håret ordentligt för att kunna få upp ett härligt lödder och för att du inte ska gno av tvål i håret. När håret är riktigt blött så massagerar du tvålen några varv över huvudet och jobbar upp ett lödder. Skölj sedan noggrant. Vissa föredrar att löddra i handen och transportera upp lödder från händerna till håret, går ju såklart likabra.

Varför?

De allra flesta konventionella schampon innehåller starka syntetiska tensider som irriterar hårbotten och är dåliga för miljön. Dom är ofta tillverkade med åtanke på hårstrået och dess struktur utan att ta hänsyn till varken hårbotten eller allt annat runtomkring. En bra tvål är naturligt en mild tensid som tvättar varsamt och tillsammans med vatten blir tvålen en flytande tvål, så helt galet att använda den i håret är det inte. Att vår jord svämmar över av onödiga plastförpackningar är inget nytt, men att använda en fast tvål i håret är ett bra sätt att göra något litet.

Många uppskattar också känslan schampotvålen ger, mer volym och glansigare hår. Den holistiska tanken är också härlig, tänk att du kan använda en tvål till allt!

Vilken?

Alla tvålar som är bra går att använda som schampotvål men resultatet kan bli lite olika, fet känsla, sträv känsla eller platt känsla så därför har tvålmakare tillverkat tvålar som är anpassade för att passa till håret. Ofta används oljor som lämpar sig i förtvålad form till hårtvätt exempelvis:

Ricinolja: Vårdar hårstrået och ger glans.

Avokadoolja: Ger volym och otroligt bra för känslig hårbotten.

Sheasmör: Extra bra för lockigt hår som behöver extra insmörjning.

Kakaosmör: Ger underbart lödder och krämig känsla, såklart vårdande för hårbotten.

Klicka här för att se alla våra schampotvålar >>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *