Hur kan du använda Marseilletvål?

Marseille tvål

Du kanske känner till den franska klassiska tvålen från Marseille? Den äkta är kubformad, tillverkad på olivolja och kokosolja och är oparfymerad. Men hur kan du då använda den? Läs här!

Till hela kroppen: Den är mycket mild och återfuktande. Oparfymerad och passar alla även känsliga hudar.

Till disken: Ja det är sant! Tvålen är riktigt bra som diskmedel. Lägg hela tvålen på diskbänken och svep diskborste över. Eller riv och lös i vatten (läs mer nedan) och förvara i en pumpflaska.

Riv och gör flytande tvål: Marseilletvålen är toppen till att riva och löss i vatten. Ta din flaska och måtta 1/3 med tvålflingor, du river enkelt med vanligt rivjärn. Fyll på med kokande vatten och skaka litegrann. Efter några timmar är tvålen löst i vatten och redo att användas. Användnings områdena blir såklart desamma som för den fasta marseilletvålen.
Att tänka på: Tvålen består nu till mesta del av okonserverat vatten så se till att använda upp allt inom en månad.

Tvätta kläder med: För hand tvätt: lös lite av tvålen i vattnet och tvätta sedan plaggen. Skölj noga.

I maskin: Riv tvålen och lägg ca 2msk rakt i trumman när du tvättar. Tvättar du på låg temperatur så lös tvålen i vatten först.

Till håret: Som med alla naturtvålar går det toppen att använda tvålen dom schampotvål. Blöt håret ordentligt och för tvålen över håret eller löddes i handen och massera in i håret. Skölj. Toppen för dig som har problem med hårbotten.

Mer om Marseilletvålen:

Många känner till staden Marseille och vet att den är känd för sina tvålar. Faktum är att tvålindustrin startade i den sydfranska staden troligen redan år 1100, antagligen förde korsfarare med sig kunskapen om tvåltillverkning från Aleppo. Tillverkningen av Marseilletvål hade sin storhets tid mellan 1600-1750, år 1688 stiftades t o m en lag som styrde vem, hur och på vilket sätt som man fick tillverka den populära tvålen. Vid den här tiden användes tvålen till kropp men mest till kläder som tvättmedel. Tvålen består från början av olivolja, soda och salt, allt gick att få tag i inom Frankrike vilket också hjälpte att affärerna blomstrade. Ingredienserna kokas ihop, gjuts i block och skärs efter torkning till den signifikanta kuben. Stämpeln 72% är en kvalitetsstämpel som garanterar att tvålen innehåller just 72% olja i den totala sammansättningen. Numer tillverkas tvålen på olivolja och kokos. Tips!

Innehåll: sodium olivate, aqua, sodium cocoate, sodium chloride, sodium hydroxide.

Här kan du köpa marseilletvål >>

Marseilletvål

En tanke om “Hur kan du använda Marseilletvål?

  1. Pingback: Hur Tvättar Man Kläder Steg För Steg? - [Nytt] Needlewoman-broderi, garn och stickning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *