Havet av Tvåla & Tvaga

Friskt salt hav, finns det något mer renande för sinnet? Jag älskar doften av hav, något som var en utmaning att fånga och ge rättvisa åt i tvålform. Den här tvålen ska upplevas frisk och vederkvickande på det viset ett djupt andetag längs med havet en är. På något vis är också Havets doft lite som en villfarelse eller kanske en önskan om vad Havet doftar. Havet kom till efter ett möte med vår fina kund Skärgårdshotellet på Hönö och en önskan av dem om en egen doft att ha på sina hotelltvålar. Det går inte att åka till Hönö utan att bli väldigt havsligt inspirerad och jag kände genast att jag då ville skapa en tvål att också ha i vår serie som verkligen osade hav. Namnet Havet kändes med en gång rätt när det kom till mig. Så definitivt med ett tryggt lugnt som lämnar betraktaren i egen fantasi om vilket hav det menas. Jag ser framför mig ett salt stormigt hav, inbjudande men vänligt respektingivande samtidigt.

Samarbetet mellan oss och Skärgårdshotellet på Hönö är något jag är väldigt stolt över. Bara det att Skärgårdshotellet väljer att erbjuda alla sina kunder vår äkta hantverktvål lokalt tillverkad på rummen är något som måste klassas världsunikt. Hotellet kallas ibland för tånghotellet eftersom tångens höga närvaro i deras kök och när jag fick veta att tången som används också kommer från öarna var det ju solkart, Havet ska innehålla tång. Dessutom bidrar den mineralrika sockertången med fantastiska hudvårdande egenskaper och ger en extra ton i Havets doft. Sockertången vi och Skärgårdshotellet på Hönö använder skördas av Ten Island Seafarm, ett superhärligt företag vi fått äran att lära känna genom detta.

Det var riktigt kul att skapa doften till Havet och jag fick utmanas i att få till rätt klockrena balans. Citrus mot örighet som balaseras av umami och mint. Doften kommer som ofta bäst till sin rätt i värmen i duschen och är verkligen riktigt uppiggande. Tvålen är baserad på mitt originalrecept bestående av ekologiska oljor som kakaosmör, sheasmör och avokadolja. Den är skapad för att vara riktigt bra i håret också och passar alla hårtyper. Havet löddrar riktigt fint i saltvatten så ta gärna med Havet ut i havet i sommar.

Havet – En tvål för dig som älskar eller längtar till havs!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *