Många känner till staden Marseille och vet att den är känd för sina tvålar. Faktum är att tvålindustrin startade i den sydfranska staden troligen redan år 1100, antagligen förde korsfarare med sig kunskapen om tvåltillverkning från Aleppo. Tillverkningen av Marseilletvål hade sin storhets tid mellan 1600-1750, år 1688 stiftades t o m en lag som styrde vem, hur och på vilket sätt som man fick tillverka den populära tvålen. Vid den här tiden användes tvålen till kropp men mest till kläder som tvättmedel. Tvålen består från början av olivolja, soda och salt, allt gick att få tag i inom Frankrike vilket också hjälpte att affärerna blomstrade. Ingredienserna kokas ihop, gjuts i block och skärs efter torkning till den signifikanta kuben. Stämpeln 72% är en kvalitetsstämpel som garanterar att tvålen innehåller just 72% olja i den totala sammansättningen. Numer tillverkas tvålen på olivolja och kokos.
Tips! Marseilletvålen är en riktig mulitprodukt och används till fördel åt kläder och fläckborttagning. Riv lite och blanda i vatten = bra såpa att städa med.
Du kan även diska med tvålen. Bara att dutta diskborsten på när tvålen ligger på handfatet. Tips är att låta den ligga på en loofahgurka tvålfat så att tvålen kan torka upp mellan diskningarna.
Innehåll: sodium olivate, aqua, sodium cocoate, sodium chloride, sodium hydroxide.
Sofia (verifierad ägare) –
Helt suverän! Jag använder den som disk- och kökstvål och den används flitigt. Tvålen är dryg, snäll mot händerna och ändå väldigt effektiv.